Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Ερώτηση για την πρόταση του ΟΟΣΑ για κατάργηση του ελληνικού ελαιόλαδου

Η συγκυβέρνηση να απαντήσει άμεσα στον ελληνικό λαό εάν θα υιοθετήσει την πρόταση του ΟΟΣΑ για την κατάργηση του ελληνικού ελαιόλαδου, προτείνοντας την ανάμειξή του με σπορέλαια
Ερώτηση προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κατατέθηκε από 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσά τους και η βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, με αφορμή τα όσα αναφέρονται στην έκθεση του ΟΟΣΑ για την κατάργηση της απαγόρευσης της πρόσμιξης του ελαιόλαδου με σπορέλαια. Σημειώνεται ότι την έκθεση του ΟΟΣΑ χρυσοπλήρωσε το ελληνικό δημόσιο 900.000 €.

Επίσκεψη Όλγας Γεροβασίλη σε Παραμυθιά και Ηγουμενίτσα

Στην Θεσπρωτία βρέθηκε το Σάββατο 8 Μαρτίου  η υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου και Βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.
Συγκεκριμένα, το πρωί του Σαββάτου, επισκέφτηκε την Παραμυθιά, όπου, συνοδευόμενη από κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας,  περιόδευσε στην αγορά και στο παζάρι της πόλης και συνομίλησε με κατοίκους και επισκέπτες. Στη συνέχεια, συναντήθηκε με εκπροσώπους φορέων της περιοχής, με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις σχετικά με τα τοπικά προβλήματα και τις προτάσεις επίλυσής τους.

Συνελήφθη Αλβανός στην Ηγουμενίτσα, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ο 22χρονος υπήκοος Αλβανίας, που αναζητούνταν διότι είχε τον προμηθεύσει τον 23χρονο  με ποσότητα κάνναβης, βάρους (4,9) γραμμαρίων.
Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 22χρονου,   βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•        ποσότητα κάνναβης, βάρους (3,8) γραμμαρίων

Συνελήφθη στο Καλπάκι Ιωαννίνων, 26χρονος Αλβανός, καταζητούμενος με ένταλμα και βούλευμα, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και διακεκριμένες κλοπές

Ο συλληφθείς κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας  σε βάρος δύο Ειδικών Φρουρών το Δεκέμβριο του 2011 στο Κορωπί Αττικής    
Συνελήφθη προχθές (07-03-2014) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας,  καταζητούμενος με ένταλμα σύλληψης του 17ου Τακτικού Ανακριτή Πλημμελειοδικείου Αθηνών και βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Συνελήφθη 46χρονος Βούλγαρος, αναζητούμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

Συνελήφθη, σήμερα (09-03-2014) λίγο μετά τα μεσάνυκτα στον Κατσικά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, ένας 46χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, καθότι εκκρεμούσε σε βάρος του Ευρωπαϊκό Ένταλμα σύλληψης των Βουλγαρικών Αρχών που αφορά στέρηση άδειας ικανότητας οδηγού αυτοκινήτου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων. 

Συνελήφθησαν 3 Αλβανοί, για κλοπή αυτοκινήτου στη Βουνοπλαγιά Ιωαννίνων


Στο πλαίσιο άμεσων και συντονισμένων αστυνομικών ερευνών, το  κλεμμένο αυτοκίνητο εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε  μετά από καταδίωξη στους Νεγράδες Ιωαννίνων
 Οι δράστες εμπλέκονται και σε τέσσερις υποθέσεις κλοπών από οικίες  στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου

Τη Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014 και ώρα 09:30 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με 35 θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 27-02-2014 συνεδριάσεως.

Επιστολή προς όλοπυς τους αρμόδιους φορείς της Κίνησης Πολιτών Ανηλίου «Λέμε ΟΧΙ στην καταστροφή των βουνών μας»

Θέμα<<ΕΝΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ (ΜΠΕ) του ΑΙΟΛΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΑΣΠΗΕ) ισχύος 144 MW στη θέση <<Ανήλιο>> («Ζυγουροτόπια-Δοκίμι-Κοπάνες-Μακροβούνι-Φούρκα-Μία-Τράμπα-Θεοδόσι-Σκαφίδα») των Δήμων Μετσόβου (Νομού Ιωαννίνων) και Καλαμπάκας (Νομού Τρικάλων) της εταιρείας «ΑΙΟΛΙΚΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Ε.Ε.»>>

Σύμφωνη γνώμη Ε.Δ.Α. Περιφέρειας για το έργο της κεντρικής οδού Ηγουμενίτσας "49 Μαρτύρων και παρόδων αυτής"

Με έγγραφο του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη προς το Δήμο Ηγουμενίτσας εκφράζεται η σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας για τα σχέδια των τευχών δημοπράτησης και τη διαδικασία προκήρυξης του έργου "Βελτίωση κεντρικής οδού 49 Μαρτύρων και παρόδων αυτής στην Π.Ε. 1", συνολικού προϋπολογισμού 7.250.000 ευρώ.

Έργο MedLS - Πρόγραμμα «Μεσογειακός Τρόπος Ζωής»


Η Περιφέρεια Ηπείρου / Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, στο πλαίσιο των προσπαθειών της για προώθηση και προβολή των παραδοσιακών τοπικών προϊόντων, υλοποιεί το Πρόγραμμα «Μεσογειακός Τρόπος Ζωής» (MedLS) που εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα - Ιταλία 2007-2013» και συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 25% από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Ιταλίας.

Βρήκαν τον «αρχικοριό» -Yπάλληλος της πρεσβείας των ΗΠΑ παρακολουθούσε τα τηλέφωνα του Καραμανλή



Η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει εντοπίσει τον αμερικανό υπάλληλο της πρεσβείας των ΗΠΑ, William B, ο οποίος εμφανίζεται στην ελληνική δικογραφία του 3ου ανακριτή ως το πρόσωπο που πρωταγωνιστεί στις τηλεφωνικές υποκλοπές αξιωματούχων και του τότε πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.

Το αυτοκίνητο του μέλλοντος θα καίει... αέρα



Υβριδικά αυτοκίνητα που θα κινούνται με «αέρα», όταν δεν καίνε ντίζελ, έχει στα σκαριά η Peugeot-Citroën. Η τεχνολογία που έχει αναπτύξει η γαλλική εταιρεία ονομάζεται Hybrid Air και αναμένεται να κάνει «πρεμιέρα» το 2016, στα πρώτα επιβατικά και μικρά φορτηγά.

Ποιες φράσεις να αποφεύγουν οι εφοριακοί να λένε στους πολίτες!



Σεμινάρια με οδηγίες προς τα στελέχη των ΔΟΥ για το πώς να χειρίζονται… έντεχνα την αγανάκτηση των πολιτών για τις φορολογικές επιδρομές του κράτους διοργανώνει το υπουργείο Οικονομικών.

Κύπρος: 26χρονος επιτέθηκε σε τουρκικό φυλάκιο



Τύχη βουνό είχε στις 2 χθες το απόγευμα 26χρονος από τη Λάρνακα, ο οποίος επιτέθηκε με πέτρες εναντίον τουρκικού φυλακίου! Το περιστατικό συνέβη στον παλιό δρόμο Λάρνακας- Αμμοχώστου, απέναντι από την Μονή του Αγίου Κενδέα.

Αλεξιπτωτιστής μπλέχτηκε με αεροπλάνο!!



Πολύ κακό συγχρονισμό είχαν ένας πιλότος και ένας αλεξιπτωτιστής.
Το αποτέλεσμα αυτού του μπλεξίματος ήταν ο αλεξιπτωτιστής να μπλεχτεί στο αεροσκάφος και τελικά να καταλήξουν όλοι μαζί στο έδαφος.

Συναγερμός: Τρώγαμε δημητριακά με έντομα



Στην απόσυρση συγκεκριμένης παρτίδας του προϊόντος Nestle Fitness Fruits με δημητριακά ολικής αλέσεως, όπου διαπιστώθηκε παρουσία προνυμφών εντόμων, προχωρά η εταιρεία CPW ΕΛΛΑΣ ΑΕ, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Nestle.

«Γιάννενα Τώρα»: Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η ανοιχτή εκδήλωση

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η ανοιχτή εκδήλωση της Δημοτικής Παράταξης «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ» το βράδυ της Τετάρτης στον Συνεδριακό Χώρο του συγκροτήματος «Φρόντζου Πολιτεία».
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, την οποία παρακολούθησαν πάνω από 250 άτομα όλων των ηλικιών, αντιπροσωπευτικό δείγμα της Γιαννιώτικης κοινωνίας, μέλη της Γραμματείας της Παράταξης παρουσίασαν τις προτάσεις της για τους τομείς
Πολιτισμού & Τουρισμού, Ενέργειας, Τεχνολογίας & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Υγείας-Πρόνοιας & Αθλητισμού.
Οι θέσεις της Παράταξης «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ» για Πολιτισμό & Τουρισμό, Ενέργεια, Τεχνολογία & Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, Υγεία – Πρόνοια & Αθλητισμό.