Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

" ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ" ΣΤΟ ΚΑΜΠΕΡΕΙΟ


Πρόσκληση της Συντονιστικής Επιτροπής Ανεξάρτητων Ελλήνων Ιωαννίνων για συμμετοχή σε απεργιακές κινητοποιήσεις;

Συντονιστική επιτροπή Ανεξάρτητων Ελλήνων Ιωαννίνων
Γραμματεία Συνδικαλισμού υπεύθυνος Ιωαννίνων
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
Συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα τον εργαζομένων
και καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στήν
1) 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στο Δημόσιο την Τετάρτη
12 Μαρτίου 2014 ενάντια στο υπό ψήφιση Νομοσχέδιο
(Διοικητικές απλουστεύσεις – Καταργήσεις -Συγχωνεύσεις Νομικών
Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα – Τροποποιήσεις διατά-
ξεων Π.Δ.318/1992 (Α161) και λοιπές ρυθμίσεις ) που συζητείται στην
ολομέλεια της Βουλής.Το νομοσχέδιο προβλέπει την κατάργηση Νομικών
Προσώπων Δημοσίου την άμεση απόλυση ή διαθεσιμότητα δημοσίων
υπαλλήλων .

Έγκλημα στην Άρτα: Ξεπουλάνε το Πουρνάρι 1 και 2 με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την περιοχή...

- Πριν λίγο επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι
- Να πάρουν θέση όλοι
   Οι διαρροές είχαν ξεκινήσει πριν λίγες ημέρες και υπήρξαν η αφορμή για να εκδοθεί Ανακοίνωση από την υποψήφια Περιφερειάρχη Ηπείρου και βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, την Όλγα Γεροβασίλη.
    Έγραφε :
  "ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Όλγας Γεροβασίλη σχετικά με την πιθανολογούμενη πώληση του φράγματος Πουρναρίου, Άρτας   

Διάθεση φαρμάκων από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Ηπείρου

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης δράσης του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Ηπείρου, την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014 διανεμήθηκε μεγάλη ποσότητα φαρμάκων, η οποία είχε συλλεχθεί μετά από κοινή πρωτοβουλία του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, του Ροταριανού Ομίλου Ιωαννίνων και της Λέσχης ΣΕΛΛΟΙ  LIONS Ιωαννίνων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια.

Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου

Tη δημοπράτηση νέων έργων που αφορούν   οδικές και γεωργικές υποδομές ενέκρινε, μεταξύ άλλων, στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.
Πρόκειται για τα εξής:
Ø «Αρδευτικό έργο υψηλής ζώνης Κουκλιών», προϋπολογισμού 360.000 ευρώ

70 χρόνια από το ολοκαύτωμα των Εβραίων των Ιωαννίνων

Στα πλαίσια της προσπάθειας εξωστρέφειας που έχει ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια ο Δήμος  Ιωαννιτών, με στόχο την προώθηση των ιδιαίτερων πλεονεκτημάτων της περιοχής και την ανάδειξη της επικοινωνιακής ταυτότητας της πολυπολιτισμικής πόλης αποφασίστηκε η διοργάνωση από το Δήμο Ιωαννιτών, μιας σειράς ειδικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με την Ισραηλιτική κοινότητα Ιωαννίνων και το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος καθώς και την υποστήριξη των χωρών μελών της Επιτροπής Διεθνούς Συμμαχίας για την Ανάμνηση του Ολοκαυτώματος (ΙΗRΑ), αφιερωμένες στη μνήμη των ‘70 χρόνων από το Ολοκαύτωμα και τη συγκέντρωση – απέλαση των Γιαννιωτοεβραίων από την πόλη των Ιωαννίνων’.

Σύλληψη στην Κακαβιά Ιωαννίνων διεθνώς διωκόμενου Αλβανού, για συνέργεια σε κατοχή και προμήθεια κοκαΐνης

Συνελήφθη, χθες (09-03-2014) τα ξημερώματα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος  Κακαβιάς, ένας 42χρονος υπήκοος Αλβανίας, την ώρα που επιχειρούσε να εξέλθει από τη χώρα μας, μέσω του μεθοριακού σταθμού Κακαβιάς.

«Αναστολή των απειλητικών ειδοποιητηρίων των ασφαλιστικών ταμείων, ζητά ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ από τον Πρωθυπουργό»

Ο πρόεδρος κ. Βασίλης Κορκίδης μετά την επιστολή-τελεσίγραφο της ΕΣΕΕ στη Διοίκηση του ΟΑΕΕ , σχετικά με το θέμα των απειλητικών ειδοποιητηρίων από τα ασφαλιστικά ταμεία, δήλωσε τα εξής:
«...Ως γνωστόν τα Ταμεία αποστέλλουν σωρηδόν προς τους υπόχρεους και ασφαλισμένους ανά την επικράτεια επιστολές, με τις οποίες ζητούν από αυτούς να ενταχθούν αμέσως σε ρυθμίσεις, αλλιώς θα προχωρήσουν σε αναγκαστικές εισπράξεις και κατασχέσεις. Η αποστολή των συγκεκριμένων επιστολών έχει ξεσηκώσει δικαιολογημένα θύελλα διαμαρτυριών και αντιδράσεων από τους χειμαζόμενους λόγω της οικονομικής στενότητας επιχειρηματίες, καθώς το ύφος γραφής είναι ιδιαίτερα απειλητικό και σίγουρα δεν βελτιώνει το κλίμα στην αγορά, λίγο πριν το Πάσχα.

Σεμινάριο για τα υδάτινα οικοσυστήματα της Ηπείρου μέσα από τα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης

Η Δ/νση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων - Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων, η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.) Ηπείρου και τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Κόνιτσας-Πραμάντων, Φιλιππιάδας, Φιλιατών και Αράχθου διοργανώνουν σεμινάριο με θέμα:
“Υδάτινα Οικοσυστήματα της Ηπείρου
μέσα από τα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης”

Ο Θανάσης Οικονόμου παρών στη συγκρότηση της Δημοκρατικής Αριστεράς- Προοδευτική Συνεργασία

Ο Θανάσης Οικονόμου έδωσε το παρόν στις εκδηλώσεις συγκρότησης του τρίτου πόλου και τη δημιουργία της “Δημοκρατικής Αριστεράς- Προοδευτική Συνεργασία”, επικαιροποιώντας με αυτό τον τρόπο τη συμμετοχή του στην προσπάθεια συνεργασίας  κομμάτων, κινήσεων, ομάδων και προσώπων που ανήκουν στο χώρο της δημοκρατικής και μεταρρυθμιστικής αριστεράς, του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της πολιτικής οικολογίας και του προοδευτικού κέντρου.

Παγκόσμια πατέντα: Στο Μέτσοβο έχουν Mobile Portal χωρίς εξοπλισμό και λογισμικό



"Σημεία και τέρατα" αποκαλύφθηκαν στο Μέτσοβο, σχετικά με το περιβόητο Mobile Portal του δήμου, ένα έργο φάντασμα, το οποίο παραλήφθηκε, πληρώθηκε περίπου 250.000 ευρώ αλλά δεν δούλεψε ποτέ.

Διαγράφονται οι κλήσεις που δεν αναγράφουν όλα τα στοιχεία



Νέα δεδομένα στις κλήσεις και τα πρόστιμα για παράνομη στάθμευση διαμορφώνονται μετά την προσφυγή πολιτών στο Συνήγορο του Πολίτη.

Οι πολίτες επέλεξαν να αμφισβητήσουν μέσω της Αρχής τα πρόστιμα παράνομης στάθμευσης που τους επιβλήθηκαν, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα taxheaven.gr.

Αρνητικός ο πληθωρισμός και τον Φεβρουάριο. Αυξήθηκαν φάρμακα, ΔΕΗ και διόδια (μεταξύ άλλων)



Αρνητικός παρέμεινε και τον Φεβρουάριο εφέτος ο πληθωρισμός, στο -1,1% από -1,4% τον Ιανουάριο, ολοκληρώνοντας ένα δωδεκάμηνο με αρνητικό πρόσημο αλλά και έχοντας «περάσει» το τελευταίο διάστημα σε επιβράδυνση του ρυθμού μείωσης.

50.000 θέσεις εργασίας για νέους ανέργους από τον ΟΑΕΔ: Οι προϋποθέσεις συμμετοχής



Νέες θέσεις εργασίας για 50.000 ανέργους αναμένεται να διαθέσει ένα νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που πρόκειται να ξεκινήσει περί τα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου.

Μυστήριο με email Κινέζων τρομοκρατών για το Boeing της Malaysia Airlines: Εμείς εξαφανίσαμε το αεροπλάνο σας



 «Κόκκινος» συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές της Μαλαισίας από ένα email που έστειλε η οργάνωση «Ταξιαρχία Κινέζων Μαρτύρων» και η οποία φέρεται να αναλαμβάνει την ευθύνη για την εξαφάνιση του Boeing 777 της Malaysia Airlines.

Τέλος εποχής για τη ΔΕΗ -Η εταιρεία χωρίζεται στα δύο και το 30% πωλείται σε ιδιώτες



Σε δημόσια διαβούλευση μέχρι την επόμενη Παρασκευή δόθηκε το νομοσχέδιο για την πώληση της μικρής ΔΕΗ, μέσω της οποία το 30% του παραγωγικού της δυναμικού θα περάσει στα χέρια ιδιωτών.

Έξι χρόνια μετά θυμήθηκαν τον αντικαπνιστικό! Σαφάρι με τσουχτερά πρόστιμα. Απαγορεύεται το κάπνισμα ακόμα και σε Ι.Χ αλλά και σε χώρους με σκέπαστρο



Ο αντικαπνιστικός νόμος ψηφίστηκε το 2008 και άρχισε η εφαρμογή του την 1η Ιουλίου του 2009, επί υπουργείας  Ανδρέα Λομβέρδου. Από τότε δεν εφαρμόστηκε ποτέ και αίφνης οι κυβερνώντες το θυμήθηκαν ξανά...