Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Η Λίτσα Κιτσαντά είναι η υποψήφια δήμαρχος Αρταίων, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της Ολομέλειας της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
   Τη Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014 πραγματοποιήθηκε η ολομέλεια της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ με θέμα την επιλογή υποψήφιου Δημάρχου, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της αυτοδιοικητικής παράταξής .

Στα Γιάννινα ο Φ.Κουβέλης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης θα βρίσκεται στα Γιάννενα την Παρασκευή 28 Μαρτίου .

Το πλήρες πρόγραμμα της εδώ επίσκεψης θα ανακοινωθεί από τη Νομαρχιακή Επιτροπή τις επόμενες μέρες.

Υπόμνημα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και της Ομοσπονδίας Αποδήμων 'Άνω Δερόπολης ''Οι Σελλοί'', προς τον Υπουργό Υποδομών, Δικτύων και Μεταφορών, για την ένταξη των πόλεων Αργυροκάστρου, Αγίων Σαράντα και Χιμάρας, στις απευθείας διεθνείς λεωφορειακές γραμμές Ελλάδας- Αλβανίας.

Προς
Τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
    Αξιότιμε Κύριε Υφυπουργέ,
Τόσο η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος που είναι συνισταμένη 480 πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων σωματείων (Αδελφοτήτων, Ομοσπονδιών και Ενώσεων κατά Δήμους) και που εκπροσωπεί εκατοντάδες χιλιάδες απόδημους Ηπειρώτες, όσο και η Ομοσπονδία Άνω  Δρόπολης  Βορείου Ηπείρου «ΟΙ ΣΕΛΛΟΙ», που εκπροσωπεί δέκα και πλέον
Αδελφότητες Κοινοτήτων του Νομού Αργυροκάστρου, απευθύνονται σε Σας για ένα καυτό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Εθνική Ελληνική Μειονότητα.

Επίκαιρη ερώτηση για την πάταξη της φοροδιαφυγής

       
Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής Ασημίνα Ξηροτύρη - Αικατερινάρη σχετικά με τα προβλήματα στην πάταξη της φοροδιαφυγής και ιδιαίτερα της φορολόγησης των διαφόρων λιστών των εμβασμάτων του εξωτερικού. Η βουλευτής επανέρχεται στο ζήτημα του ελέγχου και της φορολόγησης των εμβασμάτων του εξωτερικού της περιόδου 2009-2012, ζήτημα πλέον τιμής και αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος και προφανώς ηθικής τάξης έναντι των πολιτών που υποφέρουν από την υπερφορολόγηση.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών

Στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου της ΔΕΥΑΙ «Επέκταση, αναβάθμιση, εκσυγχρονισμός του αποχετευτικού συστήματος παραλίμνιας ζώνης» είναι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με την παράκληση προς όλους να επιδείξουν την ανάλογη κατανόηση.

181 άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών στηρίζουν την Δημοκρατική Αριστερά - Προοδευτική Συνεργασία

Όσοι υπογράφουμε αυτή τη διακήρυξη, θεωρούμε πως η συγκρότηση του ευρύτερου χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού, καθώς και η ανάγκη για ένα προοδευτικό και μεταρρυθμιστικό σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης αποκτούν σήμερα καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις.

Στις 30 Μαρτίου αλλάζει η ώρα σε θερινή

Όλοι γνωρίζουμε ότι δύο φορές το χρόνο πρέπει να αλλάζουμε την ώρα στα ρολόγια μας.
Η θερινή ώρα για φέτος αλλάζει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου.
Στις 30/3 όταν το ρολόι μας δείξει 03:00, το γυρνάμε μία ώρα μπροστά ώστε να δείξει 04:00.

"Αμάργαρον" στις 30 Μαρτίου από τον Πολιτιστικό Σύνδεσμο Ζαγορισίων

Φίλες και φίλοι του Συνδέσμου, σας καλωσορίζουμε στην φετινή μας παράσταση.
Δεν πέρασε ένας χρόνος από την τελευταία μας συνάντηση -όπως συνέβαινε συστηματικά τα προηγούμενα χρόνια- γιατί μέσα στο 2013 πραγματοποιήσαμε μια μεταβολή στο τόπο και το χρόνο του ετήσιου ραντεβού μας: η παράστασή μας έγινε τον Ιούλιο και στον υπαίθριο χώρο της ΕΗΜ.
Στο πολιτιστικό πεδίο –περισσότερο από οπουδήποτε αλλού- η μεταβολή και ο μετασχηματισμός είναι αναγκαιότητα και οι φορείς που θέλουν να παραμένουν ζωντανοί και παραγωγικοί οφείλουν να διαφοροποιούνται ακόμα και από τον ίδιο τους τον εαυτό.
Κατά την προηγούμενη περίοδο -περίπου για μια δεκαετία- ο Σύνδεσμος επιχείρησε μια εντυπωσιακή έξοδο από το κουκούλι του και έλαμψε σαν πολύχρωμη πεταλούδα.

Η χαρά των μισθωτών -Και τετραήμερο την 25η Μαρτίου και θα πληρωθούν κανονικά την αργία



Τρίτη πέφτει φέτος η υποχρεωτική αργία της 25ης Μαρτίου και ήδη κάποιοι ονειρεύονται το τετραήμερο 22- 25 του μήνα, χωρίς να γνωρίζουν μάλιστα ότι η νομολογία είναι με το μέρος τους, καθώς εάν λείψουν μόνο τη προηγούμενη ημέρα της αργίας, δεν χάνουν το μεροκάματο της 25ης! Από την άλλη, άτυχοι είναι όσοι έχουν προγραμματισμένο ρεπό την ημέρα της αργίας, καθώς δεν μεταφέρεται σε άλλη ημέρα.

Βόμβα Ρεν: Δημιουργική λογιστική το πλεόνασμα. Δεν θα γίνουν δεκτές χιλιάδες αιτήσεις συνταξιοδότησης



Η πολυδιαφημισμένη επιτυχία του πρωτογενούς πλεονάσματος είναι, σε σημαντικό βαθμό, προϊόν δημιουργικής λογιστικής, όπως προκύπτει από απάντηση του αρμόδιου Επιτρόπου Ρεν, σε ερώτηση του Προέδρου της Δράσης και Ευρωβουλευτή κ. Θόδωρου Σκυλακάκη για τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης και τον υπολογισμό τους στο ελληνικό έλλειμμα. Διαβεβαιώνει μάλιστα ότι χιλιάδες εκκρεμείς αιτήσεις για πρόωρες συντάξεις δεν πρόκειται να γίνουν δεκτές.

Συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός για εξύβριση, αντίσταση και πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος αστυνομικών, στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας



Συνελήφθη, χθες (17-03-2014) το βράδυ στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, 33χρονος ημεδαπός για εξύβριση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και αντίσταση σε βάρος αστυνομικών.

Η τρόικα και τα σουβλάκια



Νηστικό αρκούδι δε χορεύει, λέει η λαϊκή παροιμία. Έτσι λίγο μετά τις 21:30 χθες βράδυ στον έκτο όροφο του υπουργείου Οικονομικών, όπου συνεχίζονταν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ τρόικας και οικονομικού επιτελείου, έφτασαν…

ΟΑΕΔ – Από σήμερα υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα πρόσληψης 10.000 ανέργων



Από σήμερα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενες εταιρείες προκειμένου να ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που προβλέπει την πρόσληψη 10.000 ανέργων, ηλικίας από 30 έως 66 ετών, στον ιδιωτικό τομέα, με επιδότηση.

Με αυτούς τους μισθούς θα προσληφθούν χιλιάδες άνεργοι



Φθηνότερα από 29,30 ευρώ έως 87,90 ευρώ (ανάλογα με τα έτη προϋπηρεσίας τους) θα “κοστίζουν”, κάθε μήνα, οι μακροχρόνια άνεργοι που θα προσλαμβάνονται στις επιχειρήσεις.

Νέο σοκ: Ερχεται εφάπαξ φόρος σε όσους κατέθεσαν πινακίδες



Η μανία και ο παραλογισμός με τους φόρους που έχουν καταλάβει την τρόικα και ειδικά το ΔNT, δεν λένε να κοπάσουν. Tώρα ζητούν εφάπαξ φόρο σε όσους έχουν καταθέσει τις πινακίδες και 100 ευρώ πρόστιμο για όσους δεν δηλώνουν γάμο, θάνατο ή απώλεια αστυνομικής ταυτότητας, μέσα σε διάστημα 10 ημερών.

Τραγωδία στη Μυτιλήνη -Νεκροί επτά μετανάστες από ανατροπή λέμβου



Νεκροί ανασύρθηκαν από τη θάλασσα, βορειοανατολικά της Μυτιλήνης, σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, επτά μετανάστες, όταν ανετράπη η βάρκα στην οποία επέβαιναν.

Aποχωρεί και o βουλευτής Στάθης Μπούκουρας από τη Χρυσή Αυγή



Αποχωρεί από τη Χρυσή Αυγή και δεύτερος βουλευτής, μετά τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο. Πρόκειται για τον Στάθη Μπούκουρα, ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές Ναυπλίου, ως ύποπτος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, ο Στάθης Μπούκουρας έχει στείλει επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία ανακοινώνει την ανεξαρτητοποίησή του.