Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Έκλεψαν 33.000 ευρώ από το σπίτι ηλικιωμένης σε χωριό της Άρτας



Πράγματι, άρπαξαν έναν ολόκληρο θησαυρό σε μετρητά ύψους 33.000 ευρώ, όμως ο ένας δεν πρόλαβε να τον χαρεί.
Οι κακοποιοί χτύπησαν την πόρτα της 78χρονης γυναίκας στην κοινότητα Άνω Καλεντίνη και ο ένας φρόντισε να την απασχολήσει δείχνοντάς της στην αυλή τα εμπορεύματα που δήθεν πωλούσε.

Κατασχέθηκαν 231 κιλά χασίς στην παλιά ΕΟ Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας



Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν μέσα σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο άγνωστοι, οι οποίοι όταν αντιλήφθηκαν το αστυνομικό μπλόκο, εγκατέλειψαν το όχημα που ήταν φορτωμένο με 210 δέματα χασίς.

Ανέπτυξαν τεχνική που ανατινάζει τα καρκινικά κύτταρα



Ένα νέο πρωτοποριακό μηχανισμό καταπολέμησης του καρκίνου, ανατινάζοντας, στην κυριολεξία, τα καρκινικά κύτταρα, ανακάλυψαν ερευνητές του ιατρικού πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης και του Πανεπιστημίου της Ουψάλα, όπως δημοσιεύεται στο περιοδικό βιολογίας «Cell».

Πώς να ξεγελάσετε τον εγκέφαλό σας για να αδυνατίσετε!



Οι επιστήμονες βρήκαν έναν τρόπο να επωφεληθούμε από τη δύναμη της θέλησης ώστε να αποφύγουμε κάθε γλυκό ή αλμυρό πειρασμό.
Ένα μικρό καθημερινό τρικ μπορεί να μας απαλλάξει από τη επιθυμία για γλυκά και παχυντικές τροφές για να επιλέξουμε τελικά ένα πιο υγιεινό γεύμα.

Θρήνος στην Κύπρο -Πέθανε ο υπουργός Αμυνας μετά από εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία



Τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή έχασε ο Τάσος Μητσόπουλος στα 48 του χρόνια. Ο υπουργός Αμυνας της Κύπρου δεν κατάφερε να συνέλθει έπειτα από την εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία που υπέστη την Παρασκευή.

Ετοιμάζονται νέες συγχωνεύσεις στην ασφαλιστική αγορά



Έτοιμες να διευρύνουν την παρουσία τους στον χώρο της υγείας είναι οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι διαμεσολαβούντες διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις άσκησης ενός περισσότερο ενεργού και ουσιαστικού ρόλου για την τόνωση της ασφαλιστικής συνείδησης των Ελλήνων καταναλωτών.

Μεγάλες αλλαγές στη φορολογία των ΙΧ. Μείωση 30% στα τεκμήρια



Ανατροπές ως προς τη φορολογία των ΙΧ αυτοκινήτων, περιλαμβάνει το φορολογικό νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί σε λίγες μέρες στη Βουλή.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ημερησία", αναμένεται μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης κατά 30%, μείωση 30% του φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης που πληρώνουν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με κινητήρες από 1.929 κ.εκ. και άνω και κατάργηση του Φόρου Πολυτελείας.

Οδηγίες με 7 «καμπανάκια» κινδύνου από το ΚΕΠΥΟ -Τι πρέπει να προσέξουν όλοι οι φορολογούμενοι



Η εφαρμογή για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων άνοιξε, αλλά με δεδομένο ότι πέρα από τις αλλαγές στους κωδικούς υπάρχουν και αλλαγές στη διαδικασία συμπλήρωσης των ηλεκτρονικών εντύπων, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα.

Στη δημοσιότητα ο οδηγός της Τράπεζας της Ελλάδας: Ετσι θα ρυθμίζονται τα κόκκινα δάνεια



Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την υιοθέτηση του ιρλανδικού μοντέλου αντιμετώπισης των δανείων σε καθυστέρηση, καθώς στο πλαίσιο της διαβούλευσης που έχει ήδη ξεκινήσει υπό τη πίεση της Τρόικα, η οποία ζητά επίσπευση των διαδικασιών νομοθέτησης των αναγκαίων διατάξεων, η Τράπεζα της Ελλάδας απέστειλε στις τράπεζες τον «μπούσουλα» για τα «κόκκινα» δάνεια, ζητώντας απάντηση έως τις 10 του επόμενου μήνα.

Έργο MedLS - Πρόγραμμα «Μεσογειακός Τρόπος Ζωής»



Η Περιφέρεια Ηπείρου / Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, στο πλαίσιο των προσπαθειών της για προώθηση και προβολή των παραδοσιακών τοπικών προϊόντων, υλοποιεί το Πρόγραμμα «Μεσογειακός Τρόπος Ζωής» (MedLS) που εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα - Ιταλία 2007-2013» και συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 25% από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Ιταλίας.