Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΟΟΣΑ: Σε «παρακμή» οι δείκτες υγείας και πρόνοιας στην Ελλάδα



Τη «μαύρη» πραγματικότητα που βιώνει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού αποτυπώνουν οι τελευταίες διεθνείς συγκρίσεις του ΟΟΣΑ για την απόδοση των συστημάτων κοινωνικής πρόνοιας και υγείας όσον αφορά στην πρόσβαση, στην ποιότητα και στις δαπάνες.

Τσακωμένοι με τη γυμναστική οι περισσότεροι Έλληνες



Υψηλά επίπεδα έλλειψης σωματικής άσκησης, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην ΕΕ, αποκαλύπτει το ευρωβαρόμετρο που δόθηκε στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες.
Ειδικότερα, το 69% των Ελλήνων και το 59% των υπόλοιπων Ευρωπαίων δηλώνουν ότι επιδίδονται ποτέ ή σπάνια σε κάποιο είδος σωματικής άσκησης ή άθλησης.

Η μοιραία πτήση της Malaysia Airlines: Ετσι λύθηκε το μυστήριο με το χαμένο Boeing



Παγκόσμιος θρήνος επικρατεί τις τελευταίες ώρες έπειτα από την ανακοίνωση της Malaysian Airlines και της κυβέρνησης της Μαλαισίας πως το μοιραίο Boeing 777 που αγνοούνταν εδώ και 18 ημέρες έπεσε στον Ινδικό ωκεανό και πως δεν υπάρχουν επιζόντες.

Θα υπακούατε στις εντολές ενός ρομπότ;



Ένα πείραμα από μια ομάδα ερευνητών από το εργαστήριο Human Computer Interaction (MCI) στη Manitoba του Καναδά, αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να ολοκληρώσουν μια εργασία, ακόμη κι αν δεν το θέλουν, επειδή έχουν λάβει εντολές από… ένα ρομπότ.

Η πιο γρήγορη λύση για να εξαφανίσετε τα σπυράκια



Φούντωσαν τα σπυράκια πάλι, όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, την άνοιξη. Η επιβαρυμένη με γύρη ατμόσφαιρα και η αλλαγή θερμοκρασίας , μπορεί να συντελέσουν σε μία έξαρση της ακμής.

Ερχονται φοροελαφρύνσεις για τα Ι.Χ. -Aνάσα για όσους κατέθεσαν πινακίδες



Φοροελαφρύνσεις για εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, περιλαμβάνει το φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες, με στόχο την τόνωση της αγοράς αυτοκινήτου και την ανάσχεση κατάθεσης πινακίδων κυκλοφορίας.

Οι επόμενες απολύσεις στο Δημόσιο -Ποιοι εργαζόμενοι θα δουν την έξοδο



Συνεχίζεται η έξοδος εργαζομένων από το Δημόσιο, βάσει των όσων έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα σε κυβέρνηση και Τρόικα. Ο αριθμός των απολύσεων θα πρέπει να φτάσει τις 15.000 για τη διετία 2013 – 2014 και πλέον η κυβέρνηση αναζητάει να συμπληρώσει τον αριθμό 11.365 μέχρι το τέλος του έτους, καθώς το 2013 είχε προχωρήσει σε 3.635 απομακρύνσεις.

Εβδομάδα εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για τα 70 χρόνια από το Ολοκαύτωμα των Γιαννιωτών Εβραίων

Εβδομαδιαίες  εκδηλώσεις  για να τιμηθεί η μνήμη για τα 70 χρόνια από το Ολοκαύτωμα των Γιαννιωτών Εβραίων συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Ηπείρου, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων το Ίδρυμα  Εσθήρ Γκανή, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης με την συμμετοχή Πρεσβειών διαφόρων χωρών.
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 24 Μαρτίου, στις  8  το βράδυ, με τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας στον εκθεσιακό χώρο του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων.

Τίτλος της έκθεσης, «Πρόσωπα και γεγονότα από την Αντίσταση και τη σύλληψη των Εβραίων των Ιωαννίνων»

Νέα Συντονιστική Επιτροπή Ανεξάρτητων Ελλήνων Ιωαννίνων και νέα γραφεία

Τα νέα  γραφεία στην Ναπολέων Ζέρβα 4-6 στον 1ο όροφο λειτουργούν καθημερινά 10-2 και 6-9, Σάββατο 10-2.
Το τηλ. θα συνδεθεί  εντός ολίγων ημερών.

Εγκαίνια προπονητηρίου άρσης βαρών "Γι'ώργος Μαρκούλας"

                                            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Αθλητικού Σύλλογος Ιωαννίνων Γιώργος Μαρκούλας σας ανακοινώνει την έναρξη των προπονήσεων στο τμήμα της άρσης βαρών και σας προσκαλεί στα εγκαίνια του Προπονητηρίου Άρσης Βαρών του Συλλόγου μας στα Καρδαμίτσια , αμάλθειας 12 , το Σάββατο 29 Μαρτίου και ώρα 18:00 μμ.



Συνάντηση συζήτηση για το γάλα από την Ε.Ν.Α. & τον Συνεταιρισμό αγελαδοτρόφων Πρέβεζας - Άρτας

Η Ε.Ν.Α. Πρέβεζας μετά από προτροπή  πολλών κτηνοτρόφων  μελών της  και γνωρίζοντας ότι   η  ρύθμιση που προωθείται για την αλλαγή του χαρακτηρισμού του φρέσκου γάλακτος, ύστερα από απαίτηση της Τροϊκας και ύστερα από εισήγηση του ΟΟΣΑ θα σημάνει την αρχή του τέλους της ελληνικής κτηνοτροφίας στη Ήπειρο  και σε ολόκληρη την χώρα, σε μια περίοδο μάλιστα που νέοι άνθρωποι επενδύουν σε κτηνοτροφικές μονάδες και επιστρέφουν στην ύπαιθρο.

Οι λόγοι που αποχώρισε η Ε.Ν.Α. Πρέβεζας από την αγορά στο γήπεδο

Η Ε.Ν.Α. Πρέβεζας  ζητεί  συγγνώμη από το καταναλωτικό κοινό της πόλης μας  για την ταλαιπωρία  που έχει  υποστεί καθώς και για την αβεβαιότητα  που προέκυψε με την άναρχη λειτουργιά της αγοράς αγροτών στην Κ Τζαβέλα.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Σύσκεψη Εργασίας πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, μεταξύ της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και αντιπροσωπείας του ΟΑΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ.
Αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος για τις δυνατότητες συνεργασίας και ανταλλαγή απόψεων για το πώς θα μπορούσαν οι Δράσεις και τα Προγράμματα του ΟΑΕΔ να ωφελήσουν την ανάπτυξη του Επιχειρηματικού Τομέα της περιοχής μας και για τις πιθανές συνέργειες που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν μεταξύ των δύο Οργανισμών.

Χρήσιμες συμβουλές για όλους!

•Τα κουνούπια έχουν ένα πρόβλημα: σιχαίνονται τα αγγούρια. Αφήστε τη φλούδα τους κοντά στα μέρη που συχνάζουν! Εγγυημένη επιτυχία…
Το Detthol είναι εξίσου αποτελεσματικό!!!
•Για να λάμψει ο καθρέφτης σας: χρησιμοποιείστε Λευκό Οινόπνευμα

Θρίλερ στα Εξάρχεια: Κουκουλοφόροι με καλάσνικοφ απήγαγαν δύο άτομα

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει μία υπόθεση που εκτυλίχθηκε στην περιοχή των Εξαρχείων, όταν ομάδα οπλοφόρων φέρεται να απήγαγε δύο άτομα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», οι ένοπλοι απήγαγαν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες, δύο άτομα, αγνώστων στοιχείων.

Ομοσπονδία Αποδήμων Μουργάνας. ''Πλήρης η εγκατάλειψη της Μουργκάνας από συνοριοφύλαξη''

Πρωτοφανή συμμετοχή από εκπροσώπους φορέων και οργανώσεων, αλλά και απλού κόσμου είχε η δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων της Ομοσπονδίας μας, που ως κύριο αντικείμενο ήταν το θέμα της μη επαρκούς φύλαξης των συνόρων το οποίο με επιχειρήματα, με νομική τεκμηρίωση αλλά και με γλαφυρό λόγο ανέπτυξε ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Γιώργος Οικονόμου ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: ότι τα τελευταία χρόνια η έξαρση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας, αλλά και ο φόβος που εκπέμπει το έγκλημα, είναι ένα από τα μεγαλύτερα βιούμενα προβλήματα της Ελληνικής Κοινωνίας.
Από αυτό το υπαρκτό πρόβλημα δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί η ιδιαίτερη πατρίδα μας και κυρίως η τρείς ακριτικές επαρχίες Φιλιατών, Πωγωνίου και Κόνιτσας όπου με ένταση παρατηρείται το φαινόμενο.

Συνεργασία του Ιστορικού Αρχείου Δήμου Ιωαννιτών με το Μουσείο Ολοκαυτώματος των Η.Π.Α

Στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος του Μουσείου Ολοκαυτώματος των Η.Π.Α., το οποίο στην παρούσα φάση αφορά στη συγκέντρωση και ψηφιοποίηση υλικού αναφορικά με τους Εβραίους του ελλαδικού χώρου πριν και μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, το Ιστορικό Αρχείο του Δήμου Ιωαννιτών θα διαθέσει για έρευνα το σύνολο του υλικού που αφορά στο αντικείμενο του θέματος. Ψηφιοποιημένα αντίγραφα των αρχείων του Δήμου  θα διατεθούν στο Αρχείο του Μουσείου Ολοκαυτώματος των Η.Π.Α., με σκοπό την ενημέρωση της διεθνούς ερευνητικής κοινότητας, σχετικά με την εβραϊκή κοινότητα Ιωαννίνων.