Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Γιατί τρώμε μπακαλιάρο με σκορδαλιά την 25η Μαρτίου;



Η 25η Μαρτίου έχει συνδυαστεί γαστρονομικά με τον μπακαλιάρο με σκορδαλιά. Κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής, η Εκκλησία επέτρεπε στους πιστούς να φάνε ψάρι μόνο δύο φορές, συγκεκριμένα του Ευαγγελισμού και την Κυριακή των Βαΐων.

25η Μαρτίου: «Εμπρός, Ελλάς επαναστάτισσα»



"Εμπρός, Ελλάς επαναστάτισσα, στάσου όρθια, κράτα με τα γερά τα όπλα την δύναμήν σου. Δεν εγέρθηκε ένας Όλυμπος του κάκου, η Πίνδος σου και οι Θερμοπύλες, η τιμή σου." αναφέρει το ποίημα του μεγάλου Ρώσου ποιητή Πούσκιν.

Τα ωφέλη του κόκκινου κρασιού για την καρδιά σας



Η μέτρια κατανάλωση κόκκινου κρασιού προσφέρει ευεργετικά αποτελέσματα μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης ή θανάτου από στεφανιαία νόσο. Αυτό οφείλεται στα δύο κυριότερα συστατικά του, δηλαδή στο αλκοόλ, αλλά και στις διάφορες αντιοξειδωτικές του ουσίες, με διάφορους μηχανισμούς, όπως είναι η αύξηση της καλής χοληστερόλης (HDL), η μείωση της δημιουργίας θρόμβων στο αίμα, η μείωση της πηκτικότητας του αίματος, η βελτίωση της λειτουργικότητας των αγγείων και κυρίως λόγω των ισχυρών αντιοξειδωτικών του, η προστασία των κυττάρων από την καταστροφή που προκαλεί το οξειδωτικό στρες.

Λουκέτο διαρκείας από Τετάρτη στα φαρμακεία



Σε απεργία διαρκείας από την Τετάρτη προχωρούν οι φαρμακοποιοί, "απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην πρωτοφανή κοροϊδία της κυβέρνησης, που αιφνιδιαστικά και με ύπουλο τρόπο φέρνει την τελευταία στιγμή, στο νομοσχέδιο που συμφώνησε με την Τρόϊκα, αλλαγές στο καθεστώς των φαρμακείων οδηγώντας τον κλάδο σε καταστροφή και την Δημόσια Υγεία σε κίνδυνο", όπως επισημαίνουν.

Χαρίζει εταιρεία αξίας 1.000.000 λιρών για να αφιερωθεί στο παιδί του



Ο πρόεδρος διεθνούς εταιρίας δημοσίων σχέσεων, που αντιπροσώπευε τον  Δαλάι Λάμα και τον πρίγκηπας της Ουαλίας, αποφάσισε να χαρίσει την εταιρία του, αξίας 1 εκατ. στερλινών.

Τι να κάνετε όταν σας τηλεφωνούν από απόκρυψη

Είναι συχνό φαινόμενο οι εισπρακτικές εταιρείες ή διαφημιστικές να καλούν από απόκρυψη και οι υπάλληλοί τους να γίνονται ιδιαίτερα επίμονοι κι ενοχλητικοί... 
Υπάρχουν φυσικά και τα φαινόμενα φάρσας από απόκρυψη ή ενοχλήσεις για προσωπικούς λόγους.
Διαβάστε τι μπορείτε να κάνετε όταν σας παρενοχλούν τηλεφωνώντας σας από απόκρυψη:

Αποπομπή Προκοπάκη και παραίτηση Καψή στην ΝΕΡΙΤ

«Παραιτούν» πριν από τη λήξη της θητείας του -ενδεχομένως μέσα στις επόμενες ημέρες- τον πρόεδρο της ΝΕΡΙΤ, Γ. Προκοπάκη.
Η βασική αιτία είναι βεβαίως η απουσία στοιχειώδους... διαχειριστικής ικανότητας, αλλά και σωρεία παρατυπιών, για τις οποίες είχε αυξηθεί, τις τελευταίες εβδομάδες, η καταγγελτική προς αυτόν αλληλογραφία του προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου, καθηγητή Θ. Φορτσάκη.

Ανακοίνωση της Ν.Ε Ιωαννίνων της ΔΗΜΑΡ για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Στις δύσκολες συνθήκες που περνά η χώρα και η κοινωνία, η επέτειος της 25ης Μαρτίου συμβολίζει την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Με όπλο τη μνήμη και εφόδια την αποφασιστικότητα και το όραμα, ο ελληνικός λαός αναζητά και σήμερα διέξοδο από τη ζοφερή πραγματικότητα.  Ο αγώνας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης είναι αγώνας για την αξιοπρέπεια της χώρας και των ανθρώπων της. Είναι εγγύηση για την κοινωνική συνοχή και το μέλλον της νέας γενιάς. 



5 ΠΟΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΓΝΟΗΣΕΤΕ

Ένας φαινομενικά «αθώος» και παροδικός πόνος μπορεί στην πραγματικότητα να κρύβει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ο πόνος είναι ένας τρόπος να μας δείξει ...το σώμα μας ότι κάτι δεν πάει καλά. 
Πρέπει λοιπόν να ξέρουμε πώς να ερμηνεύσουμε τα ανησυχητικά σημάδια για να αποφύγουμε την επίσκεψη στα επείγοντα.
1. Πόνος στο στήθος
Ο πόνος στο στήθος ανήκει στις πρώιμες ενδείξεις του εμφράγματος. Όταν συνδυάζεται με τη δύσπνοια και τον πόνο στα άνω άκρα, επιβάλλεται η άμεση

παραπομπή σε γιατρό.
2. Ημικρανία
Η ημικρανία που εκδηλώνεται με παράλληλη δυσλειτουργία της όρασης (θολούρα, μερική απώλεια όρασης, στίγματα) μπορεί να υποδεικνύει ανεύρυσμα. Το ανεύρυσμα μπορεί να προκαλέσει σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες μέσα σε λίγα μόνο λεπτά.
3. Πονόδοντος
Ο πονόδοντος που επιμένει υποδεικνύει ότι υπάρχει βλάβη στο νεύρο της ρίζας του δοντιού. Εάν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, τα βακτήρια του στόματος μπορεί να εισέλθουν στο νεύρο και από εκεί αρχίσουν να αναπαράγονται και να εξαπλώνονται σε ολόκληρο το σώμα.
4. Πόνος στα πλευρά
Ο οξύς πόνος στη δεξιά πλευρά του κορμού που συνοδεύεται από ναυτία και πυρετό αποτελεί ένδειξη σκωληκοειδίτιδας. Για τις γυναίκες, ο πόνος αυτός μπορεί επίσης να υποδεικνύει κύστη στις ωοθήκες.
5. Πόνος στη μέση
Η οσφυαλγία που συνοδεύεται από μούδιασμα στα δάχτυλα του ποδιού μπορεί να αποτελεί σημάδι κήλης του μεσοσπονδυλίου δίσκου. Εάν δεν επισκεφθείτε άμεσα ορθοπεδικό μπορεί να προκύψουν σοβαρές βλάβες στα νεύρα της σπονδυλικής στήλης.
Πηγή: onmed.gr

Oλοκλήρωση εκπαίδευσης Βασικού Σχολείου Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης Αξιωματικών

Την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014, ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση του Βασικού Σχολείου Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης Αξιωματικών που διεξήχθη στις ...
εγκαταστάσεις του Πολυεθνικού Κέντρου Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης (ΠΚΕΕΥΕ) στο Κιλκίς.

Κι όμως: Υπάρχει νόμιμος τρόπος για να «σβήσεις» κλήση για παρκάρισμα!

Μια είδηση που θα πρέπει να ξέρεις! Πολίτες προσέφυγαν στον «Συνήγορο του Πολίτη», αμφισβητώντας πρόστιμα παράνομης στάθμευσης που τους επιβλήθηκαν, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να αποδείξουν το βάσιμο των ισχυρισμό τους, καθώς η παράβαση φέρεται να είχε γίνει πριν από πολλά έτη.

Ο ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ στις 28 Μαρτίου στα Γιάννινα