Σάββατο 5 Απριλίου 2014

«Εποχή Δημιουργίας- Ριζοσπαστική Συνεργασία»: "Να μπει τέλος στην φαυλότητα, την ανεπάρκεια και την ανικανότητα της σημερινής Δημοτικής αρχής του Δήμου Ζηρού"

Αξίζουμε ένα καλύτερο αύριο και θα το κατακτήσουμε!
Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζηρού στις 2 - 4 - 2014 που προκλήθηκε από την αντιπολίτευση με αφορμή το ατυχές συμβάν, την απόπειρα αυτοκτονίας ενός δημοτικού υπαλλήλου, επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη ότι η δημοτική αρχή είναι κατώτερη των περιστάσεων, ανεπαρκής και αδυνατεί να διαχειριστεί τις ανάγκες των πολιτών του Δήμου Ζηρού.

Η παράσταση "δι' αυτόν τον προορισμόν..." ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία στο θέατρο ΚΑΜΠΕΡΕΙΟ

Μεγάλη καλλιτεχνική επιτυχία σημείωσε το ανέβασμα από τη Δημοτική Θεατρική Σκηνή "βορείως" της παράστασης "...δι' αυτόν τον προορισμόν..." στο θέατρο ΚΑΜΠΕΡΕΙΟ στις 1 και 2 Απριλίου.
Η παράσταση ήταν μια δραματοποιημένη παρουσίαση της ζωής και του έργου του ποιητή Κώστα Κρυστάλλη.

Boeing 777: Σκάφος έπιασε σήμα στον Ινδικό Ωκεανό. Ίσως να είναι από "μαύρο κουτί"



Σήμα στον Ινδικό Ωκεανό, εντόπισε κινεζικό σκάφος Haixun 01, που συμμετέχει στις έρευνες για το χαμένο Boeing 777.

Εντοπίστηκε σε «μπλόκο» στην Κορίτιανη Θεσπρωτίας μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών



Συνελήφθη, σήμερα (04-04-2014) το πρωί,  στην Κορίτιανη Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας  32 ετών, ο οποίος μετέφερε με κλεμμένο αυτοκίνητο, μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης στη χώρα μας.

Η 7η Απριλίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.



Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας 2014 εστιάζεται στις μολυσματικές νόσους που μεταδίδονται στους ανθρώπους μέσω διαβιβαστών – φορέων παθογόνων μικροοργανισμών.
Οι πιο γνωστοί διαβιβαστές είναι τα κουνούπια, τσιμπούρια, μύγες, σκνίπες, ψύλλοι, κοριοί και σαλιγκάρια γλυκών νερών. 

Parks without borders απο τον Δήμο Ζαγορίου



  

Ο Δήμος Ζαγορίου ανακοινώνει την υλοποίηση της Πράξης με τίτλο «Parks Without Borders» στο πλαίσιο του «Ευρωπαϊκού προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία 2007-2013» και πιο συγκεκριμένα την «Ομάδα Δράσεων 4» η οποία αφορά: «Δράσεις Ευαισθητοποίησης για την Διατηρησιμότητα και την Προστασία του Περιβάλλοντος».

Συνελήφθη 52χρονος ημεδαπός για παράνομη κατοχή και πώληση παιδικών αθυρμάτων και κροτίδων στην Άρτα



Συνελήφθη, χθες (04-04-2014) το μεσημέρι στα Αμπέλια Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, ένας 52χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή και πώληση παιδικών αθυρμάτων και κροτίδων καθώς και για κατοχή λαθραίου καπνού.

ΓΣΕΕ - Μέχρι Μεγάλη Τετάρτη η καταβολή για το δώρο του Πασχα Διευκρινίσεις για την καταβολή του δώρου του Πάσχα δίνει η ΓΣΕΕ.



Όπως επισημαίνει, το δώρο πρέπει να έχει καταβληθεί στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη και το ποσό ισούται με τον μισό μηνιαίο μισθό (ολόκληρο το δώρο) όταν ο εργαζόμενος απασχολείται στην επιχείρηση από την 1η Ιανουαρίου μέχρι την 30 Απριλίου κάθε έτους.

Αλλάζουν οι φόροι στα αυτοκίνητα - Μειώνονται τεκμήρια, φόρος πολυτελείας - Τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τους μήνες που κινείται το όχημα



Ριζικές αλλαγές με μειώσεις στους φόρους και τα τεκμήρια των αυτοκινήτων προωθεί η κυβέρνηση, χωρίς να αποκλείει και τις δυσάρεστες «εκπλήξεις» για τα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας οχήματα που σήμερα απαλλάσσονται από την καταβολή των τελών.

Η ασπιρίνη αυξάνει την γονιμότητα στις γυναίκες



Η λήψη ασπιρίνης μπορεί να αυξήσει τη γονιμότητα μιας γυναίκας , σύμφωνα με μία νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «The Lancet».
Αμερικανοί επιστήμονες βρήκαν ότι οι χαμηλές δόσεις του φαρμάκου μπορεί να βελτιώσουν τις πιθανότητες σύλληψης και γέννησης ενός υγιούς μωρού.

Big Brother τέλος στους εργασιακούς χώρους



Την απαγόρευση τοποθέτησης εικονοληπτικών μηχανών στους χώρους εργασίας, εστίασης, αναψυχής κλπ, εκτός από συγκεκριμένες εξαιρέσεις, υπογραμμίζει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με πρόσφατη απόφαση της.

Νέος κώδικας πτώχευσης για επιχειρήσεις και νοικοκυριά



Αλλαγές που θα μετατρέψουν σε ταχύτερη και λιγότερο δαπανηρή διαδικασία την πτώχευση των επιχειρήσεων θα φέρει ο νέος σχετικός κώδικας που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, ενώ αλλαγές ετοιμάζονται και για το αντίστοιχο πλαίσιο για τα νοικοκυριά.

Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας Βασίλης Γιολδάσης και υποψήφιοι σύμβουλοι με την παράταξη της Όλγας Γεροβασίλη συνεχίζουν τις περιοδείες στα χωριά της Άρτας

   Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας Βασίλης Γιολδάσης, συνοδευόμενος από υποψήφιους συμβούλους με την παράταξη της Όλγας Γεροβασίλη, επισκέφθηκαν, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, πολλά χωριά του νομού Άρτας, βρέθηκαν κοντά στους κατοίκους, συζήτησαν μαζί τους για τα θέματα που τους απασχολούν και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν ώστε επιτέλους να αλλάξει ο τόπος μας σελίδα.

ΙΑΤΡΙΚΑ-ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ

Ο Καρδιολόγος κ. Στέφανος Φούσας, νεοκλεγείς πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας ,συνεχίζοντας τον αγώνα του για την ενημέρωση του κοινού, μεταφέρει τα μηνύματα όπως αυτά διατυπώθηκαν στο 36ο Ετήσιο Αμερικάνικο Καρδιολογικό Συνέδριο ,που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον, σχετικά με την Ιατρική στη χώρα μας και την Καρδιολογία σε παγκόσμια κλίμακα.

Απολογισμός Εκδηλώσεων Μνήμης – Ευχαριστίες Φίλιππος Φίλιος – και Μωυσής Ελισάφ

Η κατά γενική ομολογία επιτυχία των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο 28-30 Μαρτίου για τις Εκδηλώσεις αφιερωμένες  στη μνήμη των 70 χρόνων  από το Ολοκαύτωμα των Γιαννιωτοεβραίων των Ιωαννίνων με την παρουσία υψηλών προσκεκλημένων- πρέσβεων & εκπροσώπων  αποστολών 22 χωρών, απέδειξε κατ’ αρχήν ότι η πόλη των Ιωαννίνων έχει τη δυνατότητα να αναλάβει ένα σημαντικό ή και ακόμη να έχει ένα πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενίσχυση της αναγνώρισης – της αντίληψης της ‘νέας Ελλάδας.

Σεισμός 5,6 Ρίχτερ 89 χιλιομ. νότια της Αθήνας

                                                 Αισθητός και στην Αττική
Ο σεισμός των 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ είχε επίκεντρο 89χλμ. νοτίως της Αθήνας, αλλά έγινε πολύ αισθητός στη δυτική, τη στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Κρήτη.
ο σεισμός έγινε αισθητός στον Πύργο Ηλείας, στην Κέρκυρα, στην Χαλκίδα και στην Κόρινθο.

Σημαντικό προβάδισμα 2,5% δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της VPRC

Συγκεκριμένα, η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει 27,5% έναντι 25% της ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές. Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με 11%, ενώ τέταρτο φιγουράρει «Το Ποτάμι» με 7,5%.
Σύμφωνα με το newsit.gr, η δημοσκόπηση έγινε στις 1 και 2 Απριλίου σε δείγμα 1.000 ατόμων και δεν αποτυπώνεται η αντίδραση των ψηφοφόρων για την υπόθεση Μπαλτάκου.

Οι θέσεις της Δημοτικής Αρχής για το Γιαννιώτικο Σαλόνι

Με αφορμή δημοσιεύματα κι αναφορές τοπικών μέσων ενημέρωσης για το Γιαννιώτικο Σαλόνι, από τη Δημοτική Αρχή γίνονται γνωστά τα ακόλουθα:
Η εύρυθμη λειτουργία στο Γιαννιώτικο Σαλόνι και η αναβάθμιση του Πάρκου Πυρσινέλλα ήταν ένας από τους βασικούς στόχους της σημερινής Δημοτικής Αρχής.

Σημαντική η ίδρυση του Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου

Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων και η αντιδήμαρχος Παιδείας Παρασκευή Τσίλη εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στην ίδρυση Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου στην περιοχή.
Με τον τρόπο αυτό συμπληρώνεται η αλυσίδα των πρότυπων πειραματικών εκπαιδευτηρίων και καλύπτεται ένα τεράστιο κενό που υπήρχε μέχρι σήμερα.

Απολογισμός έργου για την ΔΕΥΑΙ- Με θετικό πρόσημο σε οικονομικά κι έργα


Σε τροχιά πλήρους εξυγίανσης και ανάπτυξης περνάει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης μετά από μία τριετία σκληρής δουλειάς. Αποτέλεσμα της δουλειάς αυτής είναι να έχει επέλθει σημαντικό νοικοκύρεμα στα οικονομικά της, ενώ είναι σε εξέλιξη το μεγαλύτερο πακέτο έργων από ιδρύσεώς της.
Αναλυτικά στοιχεία για την εικόνα της επιχείρησης έδωσε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος επισημαίνοντας ότι η πορεία της δεν θα πρέπει να ανακοπεί.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ -ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΓΡΟΤΩΝ

Ανακοίνωση 
Η Ε.Ν.Α. Πρέβεζας  στηρίζοντας την προσπάθεια της πρώτης Αγοράς Αγροτών (Farmers market) στην Ελλάδα   που   ξεκίνησε  στις 16 / 6 /2012 και με βάση την θεσμοθέτηση  της με νόμο (4235/2014) του Ελληνικού κράτους από τον Φεβρουάριο του 2014 προσκαλεί σε συνάντηση συζήτηση όλους τους παραγωγούς (αγρότες κτηνοτρόφους , αλιείες κτλ.)  με θέμα την λειτουργία της αγοράς αγροτών (Farmers market) Πρέβεζας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Νέα Σαμψούντα  του Δήμου Πρέβεζας  την Κυριακή   13 / 4 / 2014 στο πολιτιστικό Κέντρο και ώρα 11:00

Πίνετε από πλαστικά μπουκάλια; Διαβάστε αυτό και ξανασκεφτείτε το!

Ήπιατε ποτέ από ένα πλαστικό μπουκάλι και είδατε ένα τριγωνικό σύμβολο στον πάτο με έναν αριθμό μέσα;...
Ξέρετε τι αντιπροσωπεύει ο αριθμός;
Υποθέσατε ότι είναι για την ανακύκλωση;
Λοιπόν κάνετε λάθος.
Ο αριθμός φανερώνει τη χημική ουσία από την οποία αποτελείται το πλαστικό 1) Πολυαιθυλένιο terephalate (PET)

Εγκαινιάστηκε το Υπνωτήριο Αστέγων

Μία ακόμη σημαντική δομή ολοκλήρωσε και θέτει σε λειτουργία ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ιωαννιτών.
Πρόκειται για το Υπνωτήριο Αστέγων, το οποίο εγκαινιάστηκε σήμερα και από τη Δευτέρα θα φιλοξενεί τους πρώτους συμπολίτες μας που δεν έχουν δυνατότητα εξεύρεσης στέγης.

Η ΕΡΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δέκα μήνες μετά το «μαύρο», δέκα μήνες έπειτα από το χτύπημα στην ελευθερία της έκφρασης και τη δημοσιογραφία, η ΕΡΑ Ιωαννίνων συνεχίζει να εκπέμπει , ελεύθερο πρόγραμμα, όπως συμβαίνει στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τους περιφερειακούς σταθμούς σε όλη τη χώρα.
Από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο. Στο πλάι όσων ανθρώπων στην πόλη μας, την Ήπειρο και την υπόλοιπη χώρα, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη, δημοκρατία.
Καθημερινά, οι εργαζόμενοι – απολυμένοι της ΕΡΑ Ιωαννίνων (δημοσιογράφοι, τεχνικοί,, διοικητικοί, παραγωγοί) και οι αλληλέγγυοι συμπολίτες, υπό αντίξοες συνθήκες, παράγουμε ελεύθερο πρόγραμμα με την αμέριστη συμπαράσταση των εκατοντάδων ακροατών, τριών που συντονίζονται στα ερτζιανά και το διαδίκτυο. Στους 88,2 στα fm, στο ertopen.com, στο era-ioannina.weebly.com.
Μετά από δέκα μήνες αισθανόμαστε, για μιαν ακόμη φορά, την επιθυμία για ευχαριστήσουμε όλους όσοι μας συμπαραστέκονται, με κάθε τρόπο.