Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Ημερίδα για την παρουσίαση του καλλιτεχνικού έργου του Βασίλη Καζάκου στα Γιάννινα

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Π.& Δ. Εκπαίδευσης Ηπείρου διοργανώνει ημερίδα για την παρουσίαση του καλλιτεχνικού έργου του ζωγράφου και χαράκτη Βασίλη Καζάκου την Τετάρτη 9 Απριλίου και ώρα 11:00πμ, στην αίθουσα Ηπειρωτικών Μελετών, Παρασκευοπούλου 4.
Η ημερίδα πραγματοποιείται με αφορμή τη δωρεά ενός αντιτύπου του λευκώματος «Βασίλης Καζάκος» σε όλα τα γυμνάσια και τα λύκεια του νομού Ιωαννίνων και αφορά μαθητές και εκπαιδευτικούς των εν λόγω σχολικών μονάδων.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η γνωριμία του εκπαιδευτικού κοινού με τις καλλιτεχνικές αναζητήσεις του Ηπειρώτη δημιουργού και τις πτυχές που καθόρισαν το καλλιτεχνικό του έργο. Οι εικόνες του τόπου όπου μεγάλωσε και των ανθρώπων του, αποτελούν αστείρευτη πηγή μιας άδολης έμπνευσης που μορφοποιείται με σχήματα και χρώματα προσπαθώντας να λυτρώσει και να μεταφέρει στον κόσμο του ιδεατού την ανθρώπινη ύπαρξη.
Το έργο του καλλιτέχνη θα παρουσιάσει στο κοινό η κα Μαυρίκα Βιργινία Δρ. Ιστορικ

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας η 7η Απριλίου

Η 7η Απριλίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.
Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας 2014 εστιάζεται στις μολυσματικές νόσους που μεταδίδονται στους ανθρώπους μέσω διαβιβαστών – φορέων παθογόνων μικροοργανισμών.
Οι πιο γνωστοί διαβιβαστές είναι τα κουνούπια, τσιμπούρια, μύγες, σκνίπες, ψύλλοι, κοριοί και σαλιγκάρια γλυκών νερών.  

Πρότυπο έργο αξιοποίησης της γεωθερμικής ενέργειας εντάχθηκε στο πρόγραμμα "Ελλάδα- Αλβανία 2007-2013"

Με την ένταξη ενός σημαντικού και πρότυπου έργου, που πρότεινε η Περιφέρεια Ηπείρου, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Επιτροπής Αξιολόγησης του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Συνεργασίας Ελλάδα - Αλβανία 2007-2013, που πραγματοποιήθηκαν στα Ιωάννινα την Πέμπτη 3 και την Παρασκευή 4 Απριλίου.

Ο διάλογος Βενιζέλου-Παπανδρέου



Σε ρυθμιστής των εξελίξεων αναδεικνύεται ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μετά την καταψήφιση του άρθρο του πολυνομοσχεδίου για τις τράπεζες την περασμένη εβδομάδα.

Διπλή δημοσκόπηση στη σκιά Μπαλτάκου



Ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό, τουλάχιστον, δημοσκοπικά, δημιουργεί η υπόθεση Μπαλτάκου και το βίντεο με τον Ηλία Κασιδιάρη.
Την ώρα που οι εξελίξεις στην οικονομία έδιναν στη ΝΔ προβάδισμα 2 μονάδων σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι κρυφές συνομιλίες Μπαλτάκου με τον Ηλία Κασιδιάρη άλλαξαν τα δεδομένα, δίνοντας την πρωτιά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με διπλή δημοσκόπηση της Κάπα Research.

Δυστυχώς επτωχεύσαμεν: Όλα όσα προβλέπει ο νέος Κώδικας για επιχειρήσεις που "έπεσαν έξω"



Ταχύτερες διαδικασίες για τη πτώχευση των επιχειρήσεων, θέσπιση του επαγγέλματος του «διαχειριστή πτώχευσης», η άσκηση του οποίου δεν θα περιορίζεται στους δικηγόρους, καθώς εργαλεία αναδιάρθρωσης του χρέους - τα οποία θα εφαρμόζονται εξωδικαστικά - προβλέπει μεταξύ άλλων το σχέδιο αναμόρφωσης του πλαισίου για την πτώχευση των επιχειρήσεων το οποίο έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με την τρόικα.

Μία περιουσία για ένα «εισιτήριο» στα ΑΕΙ και ΤΕΙ -14.000 ευρώ κοστίζει η προετοιμασία για τις πανελλήνιες



Το «εισιτήριο» που θα πάρει ένας μαθητής για κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ μπορεί να είναι «ατομικό». Η προσπάθεια όμως απαιτεί οικογενειακή θυσία. Γιατί όσο εκείνος μελετά, οι γονείς «ματώνουν» οικονομικά, καθώς υπολογίζεται πως η προετοιμασία για τις πανελλήνιες εξετάσεις κοστίζει τουλάχιστον 14.000 ευρώ.

''Τι διεκδικούμ​ε για την Ελλάδα στην Ευρώπη;''

   
      Η σύζυγος του Πρεβεζάνου αστυνομικο​ύ                                           Σταύρου Βαγγέλη, Βάσω Στάμου          υποψήφια Ευρωβουλευ​τής
Αυτό το ερώτημα καλούμαστε να απαντήσουμε όσοι διεκδικούμε την εκλογή μας στο Ευρωκοινοβούλιο την 25η Μαΐου.
Ονομάζομαι Βάσω Στάμου, είμαι 29 χρονών, πολιτική επιστήμων και είναι η πρώτη φορά που διεκδικώ την ψήφο των συμπολιτών μου με την «Ελιά»-Δημοκρατική Παράταξη, στις Ευρωεκλογές.
Αποφάσισα να κατέβω στον στίβο της πολιτικής έχοντας αποσαφηνίσει μέσα μου για ποιον λόγο το κάνω. Δεν με εκφράζει η λογική του «θα σας τα δώσουμε όλα πίσω», το άκριτο «ναι» σε όλα, που μας οδήγησε εδώ.

ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΜΑΚΕΛΑΡΗΔΕΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

                                                                          Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Από την ημέρα υπαγωγής της χώρας μας στα Μνημόνια, παρακολουθούμε στην πατρίδα μας να παίζεται ένα κινηματογραφικό θρίλερ, όπου πρωταγωνιστές είναι πολιτικοί στο ρόλο στυγνών εγκληματιών που δολοφονούν και στη συνέχεια διαμελίζουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας μας, δηλαδή τη μεσαία αστική τάξη, τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας. Επί τέσσερα χρόνια επιβάλλονται  στον Ελληνικό λαό λανθασμένες οικονομικές συνταγές, που έχουν όλες αποτύχει, αφού παρά τις διαχρονικές εξαγγελίες αυτών των πολιτικών δολοφόνων, αυτές δεν οδηγούν ούτε σε ανάκαμψη, ούτε σε ανάπτυξη της οικονομίας μας. Αυτοί οι δοσίλογοι πολιτικοί εκτελεστές συμβολαίων, συνεργάτες - αντιπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (koza nostrum), έχουν ένα και μοναδικό σκοπό! Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σε ημέτερους (βλέπε αποκρατικοποιήσεις με εξευτελιστικά τιμήματα της πραγματικής αξίας), αλλά και της ιδιωτικής περιουσίας των εξαθλιωμένων πολιτών, οι οποίοι θα την εκποιήσουν για ένα «κομμάτι ψωμί», προκειμένου να πληρώσουν τις «υποχρεώσεις τους» για να μην οδηγηθούν στη φυλακή.