Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για την επέτειο της 21ης Απριλίου 1967

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Η μαύρη επέτειος της 21ης Απριλίου επαναφέρει στο προσκήνιο την ανάγκη να αποδοθεί στη μεταπολίτευση η σημασία που της αξίζει και να διαφυλαχθεί η δημοκρατική περιουσία του αγώνα υπέρ του κοινοβουλευτισμού.
 Ειδικά σήμερα που τα νεοναζιστικά μορφώματα προκαλούν τη δημοκρατική κοινή γνώμη, οι μαύρες μνήμες της χούντας μπορούν και πρέπει να μεταφερθούν στη νέα γενιά ως η ανάμνηση μιας εποχής που δεν πρέπει να ξαναζήσει ποτέ ο ελληνικός λαός.

Πώς να ρίξετε τη χοληστερίνη μετά το Πάσχα

Με μερικές απλές αλλαγές και προσαρμογές στις διατροφικές σας συνήθειες μπορείτε και εσείς να δείτε την χοληστερίνη σας να πέφτει και να νιώσετε καλύτερα.
Ο γενικός κανόνας είναι να περιορίσετε στο ελάχιστο φαγητά με κορεσμένα λιπαρά με όσα περιέχουν πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λιπαρά.
Δείτε τι μπορείτε να κάνετε επιπλέον για να βοηθήσετε τον οργανισμό σας:

Γνωρίστε την ουσία που βρίσκεται παντού και απειλεί τα οστά μας

Μπορεί να τις συναντάμε σχεδόν παντού γύρω μας, καθώς χρησιμοποιούνται σε πολλές βιομηχανικές διαδικασίες και καταναλωτικά προϊόντα, όπως είναι τα υφάσματα, τα χάρτινα δοχεία τροφίμων και τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας, ωστόσο κατατάσσονται στους διαδεδομένους ρυπαντές.
Αναφερόμαστε στις υπερφθοριωμένες χημικές ουσίες (PFCs).

Ποιοι έφηβοι κινδυνεύουν περισσότερο από τον καρκίνο

Η υπερπροσπάθεια των έφηβων κοριτσιών να προβάλουν τη θηλυκότητά τους και αντίστοιχα των αγοριών να προβάλουν τον ανδρισμό τους αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο καρκίνου, προειδοποιούν οι ερευνητές.
Τα νεαρά κορίτσια που θέλουν να υπερτονίσουν τη θηλυκότητά τους είναι πιο πιθανό να κάνουν ηλιοθεραπεία για πολλές ώρες και να καταφύγουν στο τεχνητό μαύρισμα. Παράλληλα, δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με τη γυμναστική.

Μπορούμε να καταπολεμήσουμε το λίπος τοπικά;

Μπορούμε να επιλέξουμε τις κατάλληλες ασκήσεις για να γυμνάσουμε συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες του σώματος, πόσο βοηθά όμως αυτή η πρακτική να κάψουμε τοπικά το λίπος στα σημεία που θέλουμε;
Οι ειδικοί τονίζουν ότι δεν μπορούμε να ελέγξουμε από ποιο σημείο του σώματος θα χάσουμε το συσσωρευμένο λίπος, καθώς αυτό εξαρτάται κυρίως από τα γονίδιά μας.

8 τρομακτικοί μύθοι για το φαγητό καταρρίπτονται

Υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία πρέπει να ανησυχεί κανείς στη ζωή του σήμερα...
άλλοι έχουν οικονομικά προβλήματα, άλλοι πολιτικές διαφωνίες ή οικογενειακά θέματα κι άλλοι ανησυχούν για το τι θα φάνε «αύριο».
Το φαγητό είναι ένα θέμα που μας απασχολεί πλέον όλο και περισσότερο. Έχουμε ακούσει τόσες πολλές «τρομακτικές» ιστορίες που δεν ξέρουμε πια τι να πιστέψουμε: -Αυξάνει τη χοληστερίνη; -Όχι, το ζάχαρο! –Ποια ψάρια έχουν ψευδάργυρο;... και πολλά άλλα ερωτήματα, μας κάνουν να μοιάζουμε με μαθητές που αναζητούν την αλήθεια.

Τι είναι ο θανατηφόρος ιός MERS

Η πρώτη λοίμωξη από τον κορονοϊό του Αναπνευστικού Συνδρόμου της Μέσης Ανατολής (MERS-CoV) καταγράφηκε στη Σαουδική Αραβία το 2012.
Οι περισσότεροι ασθενείς που μολύνονται από τον ιό εκδηλώνουν προβλήματα στο αναπνευστικό, πυρετό, βήχα και δύσπνοια. Ο ιός είναι εξαιρετικά επικίνδυνος καθώς στο 50% των περιπτώσεων οι ασθενείς χάνουν τη ζωή τους.

Ματωμένο Πάσχα από μπαλωθιές και κροτίδες

Με αίμα βάφτηκε για ακόμη μια χρονιά ο εορτασμός του Πάσχα σε πολλές περιοχές της χώρας. Στην Κρήτη, ένας 25χρονος έχασε τη ζωή του από μπαλωθιές σε πασχαλινό τραπέζι, στο Αγρίνιο ένας άλλος 25χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα ενώ διασωληνωμένη εξακολουθεί να νοσηλεύεται η αμερικανίδα που τραυματίστηκε από κροτίδα το βράδυ της Ανάστασης στη Σαντορίνη.

Δείτε τα παράξενα που συμβαίνουν όταν κοιμόμαστε

Ο ύπνος μας δεν είναι πάντα τόσο ήσυχος όσο θα θέλαμε… Μερικές φορές μπορεί να εκδηλώσουμε παράξενες συμπεριφορές την ώρα που κοιμόμαστε, όπως το παραμιλητό και οι νυχτερινές… περιπλανήσεις!
Δείτε πώς εξηγούν οι ειδικοί τα αλλόκοτα φαινόμενα που παρατηρούνται ενώ εμείς κοιμόμαστε.