Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Πειραματικό φάρμακο παρατείνει τη ζωή

Έπειτα από 25 χρόνια ερευνών οι επιστήμονες από το Northwestern Medicine αναγνώρισαν τον καθοριστικό ρόλο που παίζει μια πρωτεΐνη...
(δεν έχει γίνει γνωστή ποια ακριβώς) στα κύτταρα και στη φυσιολογική διαδικασία γήρανσης και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Tohoku της Ιαπωνίας ανέπτυξαν ένα δοκιμαστικό φάρμακο που αναστέλλει την επίδραση της εν λόγω πρωτεΐνης.

ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Ο πατέρας πηγαίνει στο σχολείο να ρωτήσει...

Στη μέση της σχολικής περιόδου ένας πατέρας αποφασίζει να πάει στο σχολείο για να ρωτήσει για την πρόοδο του γιου του. Πρώτα βρίσκει τον καθηγητή των μαθηματικών.
- Χάλια αδιόρθωτα. Ακόμη δεν ξέρει πόσο κάνουν ένα και ένα. Απελπισμένος ο πατέρας, ρωτάει τον καθηγητή της γεωγραφίας.

Του πήρε 16 χρόνια, αλλά δείτε τι έφτιαξε

Κατάφερε να δημιουργήσει μια πραγματικά αξιοθαύμαστη σιδηροδρομική κατασκευή, για την οποία κέρδισε και μια θέση στο Ρεκόρ Γκίνες..
Ξεκίνησε σαν χόμπι αλλά τελικά κατέληξε εμμονή. Η κατασκευή του μεγαλύτερου μοντέλου σιδηροδρόμου από τον Μπρους Γουίλιαμς Ζακανίνο, ο οποίος κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρό του, μέσα στο υπόγειο του σπιτιού του στο Φλέμινκτον του Νιού Τζέρσεϊ είναι γεγονός.

ΦΠΑ τέλος για μικρούς



Καταβολή του ΦΠΑ που αντιστοιχεί σε κάθε συναλλαγή χονδρικής σε κλειστό τραπεζικό λογαριασμό μελετά η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Πρόκειται για ένα από τα μέτρα που εξετάζονται προκειμένου να περιοριστεί η φοροκλοπή 10 δισ. ευρώ τον χρόνο από ΦΠΑ που δεν φθάνει ποτέ στο Δημόσιο.

Προστατευθείτε από τον MERS: Τα 6 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε



Όσο τα κρούσματα του κορονοϊού MERS αυξάνονται, καλό θα είναι να είμαστε πληροφορημένοι όσο το δυνατόν καλύτερα, καθώς η ενημέρωση είναι ο θεμέλιος λίθος της πρόληψης.
Μέχρι σήμερα, στην Ελλάδα έχουμε ένα και μόνο επιβεβαιωμένο κρούσμα και πιο συγκεκριμένα έναν 69χρονο Έλληνα, μόνιμο κάτοικο της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος έφθασε στην Ελλάδα αεροπορικώς στις 29 Απριλίου.

Τελωνειακός και όλη η οικογένειά του σε λαθρεμπορία ποτών



Οικογενειακή ήταν η επιχείρηση λαθρεμπορίας ποτών που είχε στήσει ένας 62χρονος τελωνειακός υπάλληλος, καθώς σ' αυτή ενεργό ρόλο είχαν τόσο η 59χρονη σύζυγός του, όσο και τα δύο τους παιδιά, 33 και 27 ετών. 

Γέλιο μέχρι δακρύων στη Βουλή από την ατάκα του Ταμήλου για τους μνηστήρες της... Κλεοπάτρας



Σε νέο «χτύπημα» προχώρησε ο βουλευτής της ΝΔ Μιχάλης Ταμήλος από το βήμα της Βουλής προκαλώντας γέλια σε κάποιους συναδέλφους του και αφήνοντας άφωνους κάποιους άλλους.