Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Εκπνέει χωρίς παράταση και πρόστιμα η προθεσμία για το Ε9



Ότι θα καταρρεύσει το ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών (taxisnet) εφόσον δοθεί παράταση για την υποβολή του εντύπου Ε9, φοβούνται στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, σημειώνοντας πως το ηλεκτρονικό σύστημα παρουσιάζει αρρυθμίες τις τελευταίες ημέρες.

Ερχονται 400 προσλήψεις στην Εθνική Τράπεζα -Ποιες είναι οι προϋποθέσεις



Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ανοίγουν οι πόρτες της Εθνικής Τράπεζας για 400 ανθρώπους, καθώς τόσες θα είναι και οι προσλήψεις που ανακοινώθηκαν ότι θα γίνουν.

Ο κύβος ερρίφθη από το Μαξίμου: Προ των πυλών ο ανασχηματισμός



Την αλλαγή φρουράς στο κυβερνητικό σχήμα μέσω του επερχόμενου ανασχηματισμού προανήγγειλε, την Πέμπτη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά το πέρας της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.
Με βάση τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στους δημοσιογράφους, ο ανασχηματισμός έχει αποφασισθεί και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων εβδομάδων, καθώς, στην κυβέρνηση θέλουν να κλείσουν κάποια ανοικτά ζητήματα.

Συνάντηση του κ. Παναγιώτη Τσέπη, μέλους του Δ.Σ. της ΠΟΕ και του Αντιπροέδρου και υποψηφίου Ευρωβουλευτή κ. Λευτέρη Δημητρίου με τον υφυπουργό υγείας κ. Αντώνη Μπέζα Κολωνία / Γερμανία

Συνάντηση με τον υφυπουργό υγείας κ. Αντώνη Μπέζα και τον υποψήφιο ευρωβουλευτή και αντιπρόεδρο της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας κ. Λευτέρη Δημητρίου είχε το μέλος του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης και υπεύθυνος για θέματα πολιτισμού κ. Παναγιώτης Τσέπης κατά την παραμονή του στην Ελλάδα.
Στην συνάντηση αυτή που πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους νέους μετανάστες στην Γερμανία και το σχολικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την άφιξη των νέων μαθητών καθώς και οι νέες αποφάσεις της κυβέρνησης για τους Βορειοηπειρώτες. Στη συνάντηση αυτή συμμετείχε και η δικηγόρος Ιωαννίνων κ. Χρυσοβαλάντω Τσέπη.

                                                                                           Πανηπειρωτική Ομοσπονδία  Ευρώπης

ΦΘΑΝΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΥΝΑΣΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

                                                                Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Είναι κυρίαρχη η διαπίστωση όλων των Ελλήνων, πως αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν είναι η πάλαι ποτέ ΕΟΚ των κρατών – Εθνών. Δεν είναι η ΕΕ των ισότιμων εταίρων, αλλά είναι ένας τραπεζικός – κερδοσκοπικός συνασπισμός, ο οποίος έχει κυρίαρχη ηγεμονική δύναμη τη Γερμανία και τα άλλα κράτη, άλλα λιγότερο και άλλα περισσότερο μεταφέρουν το νερό στις δεξαμενές πλούτου της Γερμανίας.

ΕΟΡΤΕΣ ΣΟΥΛΙΟΥ 2014

Από τη  Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας  ανακοινώνεται  ότι  στις  01 Ιουνίου 2014, ημέρα Κυριακή, στον ιστορικό χώρο του Σουλίου, θα λάβουν χώρα εορταστικές εκδηλώσεις σε ανάμνηση του ολοκαυτώματος του Σουλίου και της αυτοθυσίας του καλόγερου Σαμουήλ και των Σουλιωτών, υπέρ της ελευθερίας.
          Το πρόγραμμα που εκδόθηκε από τη Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,     μεταξύ των άλλων εκδηλώσεων, περιλαμβάνει:
-                     Επίσημη δοξολογία, ώρα 10.15΄
-                     Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας
-                     Αναπαράσταση ανατίναξης του ΚΟΥΓΚΙΟΥ
-                     Επιμνημόσυνη δέηση
-                     Κατάθεση στεφάνων
-Παραδοσιακούςχορούςκαι τραγούδια                                                                   Ο  Αντιπεριφερειάρχης                                                                                Π.ΕΘεσπρωτίας                                                                                     Θωμάς Γ. Πιτούλης

«Ρεαλιστική Ρύθμιση των Φορολογικών Οφειλών ζητάει η ΕΣΕΕ»

Με αφορμή δημοσιεύματα των μέσων μαζικής ενημέρωσης για τον σχεδιασμό από την Κυβέρνηση νέας ρύθμισης των φορολογικών οφειλών, η ΕΣΕΕ απέστειλε επιστολή προς το Υπουργείο Οικονομικών, ζητώντας ευνοϊκότερους όρους για το χειμαζόμενο εμπόριο και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.  Αναλυτικότερα, το περιεχόμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Απόφαση Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων για το ωράριο λειτουργίας στα καταστήματα του ιστορικού κέντρου Πρέβεζας

Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Περιφέρειας Ηπείρου έγινε δεκτό (κατά πλειοψηφία) το αίτημα του Συλλόγου Καταστηματαρχών Ιστορικού Κέντρου Πρέβεζας για την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας για τα καταστήματα του ιστορικού κέντρου της πόλης της Πρέβεζας έως τις 22:00 κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η απόφαση αφορά τις ήδη θεσμοθετημένες Κυριακές λειτουργίας των καταστημάτων του ιστορικού κέντρου για τη θερινή περίοδο (1η Ιουνίου – 15 Σεπτεμβρίου), σύμφωνα με σχετική απόφαση. 

Επίσκεψη Περιφερειάρχη στο έργο αναδασμού Χρυσοβίτσας

Την περιοχή "Πολιτσές" Χρυσοβίτσας, στην οποία με μέσα και πόρους της Περιφέρειας Ηπείρου εκτελείται το έργο του αναδασμού,  επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Σε συνεργασία που είχε με το Τοπογραφικό συνεργείο και καλλιεργητές, έδωσε οδηγίες, ώστε με τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, να επιταχυνθεί ο ρυθμός των εργασιών και σε πρώτη φάση να ολοκληρωθεί η σήμανση των ιδιοκτησιών.  

Παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος-31 Μαΐου 2014 Κάπνισμα: παγκόσμια επιδημία-μια σοβαρή ασθένεια

 Η παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος (World no tobacco day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 31 Μαΐου με απόφαση που πήρε ο ΠΟΥ το 1988, για να μας υπενθυμίζει τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος. Η κατανάλωση καπνού παγκοσμίως έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας που σκοτώνει 6 εκατομμύρια ανθρώπους το χρόνο, από τους οποίους 600.000 είναι παθητικοί καπνιστές. Ο ΠΟΥ προειδοποιεί πως αν δεν λάβουμε δραστικά μέτρα , οι θάνατοι θα αυξηθούν στα 8 εκατομμύρια το χρόνο μέχρι το 2030.Το 80% των θανάτων αυτών θα αφορούν άτομα που διαμένουν σε χώρες χαμηλού και μεσαίου κατά κεφαλήν ετησίου εισοδήματος.
Το κάπνισμα προκαλεί:
το 25% των θανάτων από ισχαιμική καρδιοπάθεια
το 90% των περιφερικών αγγειακών νόσων που συχνά οδηγούν σε ακρωτηριασμό
το 82% των θανάτων από καρκίνο του πνεύμονα
το 83% των θανάτων από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια

1ος Νυχτερινός Παραλίμνιος Δρόμος Ιωαννίνων


Παρουσίαση βιβλίου του Γιώργου Κοτζιούλα


Έπαθαν σοκ οι επιβάτες της Aegean στην πτήση από Θεσσαλονίκη –Τι αλλόκοτο συνέβη μες στο αεροπλάνο

Και ξαφνικά, εκεί που περίμεναν να φτάσουν στην Αθήνα, οι επιβάτες της κατάμεστης πτήσης Α3115 της Αegean, πάγωσαν όταν άκουσαν μια απίστευτη, μεστή, δυνατή φωνή να διαπερνά το αεροσκάφος.
Ηταν η απρόσμενη «αεροπειρατεία» της Λυρικής!