Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Τα 9 σημάδια που φανερώνουν τον καρκίνο παχέος εντέρου



Ιάσιμος σε ποσοστό 90% είναι ο καρκίνος του παχέος εντέρου όταν διαγνωστεί έγκαιρα! Αυτό τονίζουν οι επιστήμονες με την ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας επιζώντων καρκίνου, η οποία έχει καθιερωθεί την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου.

Το «χαράτσι» της ΔΕΗ φεύγει, ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας έρχεται… Από τον Ιούλιο του 2014 ξεκινούν οι πληρωμές



Αυξημένες επιβαρύνσεις σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους  που έχουν στην κατοχή τους διαμερίσματα, μονοκατοικίες, οικόπεδα, αγροτεμάχια ακόμη και μη  ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα, εντός ή εκτός σχεδίου πόλης, φέρνει ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α) που θα ξεκινήσει να εισπράττεται από τον επόμενο μήνα.

Νέα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα



Νέα σύσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να αποφασιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα διανεμηθούν περίπου 200 εκατ. ευρώ που ακόμη παραμένουν αδιάθετα λόγω των αυστηρών κριτηρίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη θα εξεταστεί η αλλαγή των κριτηρίων για το κοινωνικό μέρισμα.

"Μαύρη τρύπα" στον ΕΟΠΥΥ 571,6 εκατ. ευρώ. Στο 1,5 δισ. οι οφειλές προς γιατρούς, διαγνωστικά κέντρα, ιδιωτικές κλινικές και φαρμακεία



Έντονη ανησυχία προκαλούν στην κυβέρνηση οι διαρκώς αυξανόμενες οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ, από μη αποδοθείσες εισφορές που έχουν καταβάλει οι ασφαλισμένοι, αλλά και από κρατήσεις των Ταμείων «υπέρ λειτουργικών εξόδων», η νομιμότητα των οποίων εξετάζεται.

Κλείδωσαν οι ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια -Ολες οι αλλαγές



Θέμα λίγων ημερών θεωρείται η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία θα πάρει σάρκα και οστά ο Κώδικας Δεοντολογίας, με βάση τον οποίο οι τράπεζες θα ρυθμίζουν τα «κόκκινα» δάνεια από την επόμενη χρονιά, είτε με βραχυπρόθεσμες διευκολύνσεις είτε με οριστική διευθέτηση των εκκρεμοτήτων.