Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Δείτε ποιο είναι το επιδόρπιο που καθαρίζει τις αρτηρίες!

Ξεχάστε όσα γνωρίζατε για τους απαγορευμένους γλυκούς πειρασμούς! Μπορείτε να απολαύσετε ένα γλυκό επιδόρπιο και μάλιστα να επωφεληθείτε από τα θρεπτικά του συστατικά.
Πιλοτική μελέτη από το Πανεπιστήμιο Σαπιέντσα της Ρώμης έδειξε ότι τα άτομα που πάσχουν από περιφερική αρτηριοπάθεια (PAD) παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση στην κινητικότητα χάρη στο συγκεκριμένο γλυκό.
Ο λόγος για τη μαύρη σοκολάτα, η οποία είναι αποδεδειγμένα το πιο υγιεινό επιδόρπιο που μπορούμε να επιλέξουμε.
Οι συμμετέχοντες ήταν άνω των 60 ετών και παρουσίαζαν σημαντικές βλάβες στις αρτηρίες των ποδιών.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΣΚΟΠΑ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ RALLY ΔΩΔΩΝΗΣ ;

ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
Κυριακή 6/7/2014  ώρα 10:45
Ένα λεωφορείο με 60 νέους στην πλειοψηφία, προερχόμενοι από Λουξεμβούργο, και Γερμανία βρέθηκε «σφηνωμένο» σ’ ένα δρόμο του χωριού Δραμεσιοί προσπαθώντας να φθάσει στο αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης.
Μόλις πριν μερικές ώρες είχαν αποβιβασθεί στην Ηγουμενίτσα προερχόμενοι από τις χώρες τους.

Πρώτος προορισμός  Δωδώνη και δεύτερος Μετέωρα όπου και θα κατέλυαν την πρώτη ημέρα μετά την επίσκεψή τους σε Δωδώνη και Μετέωρα.
Είχαν φθάσει στο σημείο εκείνο μετά από υπόδειξη των αστυνομικών που βρισκόταν στα σημεία όπου θα περνούσε το rally Δωδώνης και έπρεπε να αποκλείσουν την κίνηση των αυτοκινήτων και να την κατευθύνουν από άλλο σημείο προς τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης και τα τέσσερα χωριά Δραμεσιοί, Δωδώνη, Μαντείο και Μελιγγοί.

Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών στη ΔΕΥΑΙ

Δυνατότητα να αποπληρώσουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΥΑΙ με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους έχουν εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής.
Οι όροι των ρυθμίσεων αποφασίστηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης και είναι ήδη σε ισχύ.
Σημειώνεται ότι στη ρύθμιση υπάγονται οφειλές που είναι βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες μέχρι την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης ενώ οφειλές που δεν θα ρυθμιστούν θα βεβαιωθούν στο δημόσιο ταμείο για την είσπραξή τους.

Υιοθετούμε τις ζαρντινιέρες, κάνουμε την πόλη μας ομορφότερη

Σε μία καινοτόμα δράση προχωρά ο Δήμος Ιωαννιτών, αποσκοπώντας στην ανάδειξη της συλλογικότητας και επιδιώκοντας όλοι μαζί να κάνουμε την πόλη μας ομορφότερη.
Στη δράση αυτή, τον πρωταγωνιστικό ρόλο τον έχει ο πολίτης. Ο πολίτης που θα κληθεί να γίνει συμμέτοχος υιοθετώντας μία από τις ζαρντινιέρες που θα τοποθετηθούν στη γειτονιά του.
Το αμέσως επόμενο διάστημα και στο πλαίσιο του έργου ανάπλασης και πεζοδρόμησης του κέντρου της πόλης, από την Τεχνική Υπηρεσία θα τοποθετηθούν περισσότερες από πεντακόσιες καλαίσθητες ζαρντινιέρες, οι οποίες θα φυτευθούν με λουλούδια και φυτά.
Οι πολίτες καλούνται να συνδράμουν στην φροντίδα τους. Να υιοθετήσουν τις ζαρντινιέρες αυτές και στο εξής να έχουν την ευθύνη τους.

Από ποιους και πώς θα λειτουργούν οι Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας

Tη δυνατότητα ίδρυσης Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας (ΜΗΝ) δίδει σε φυσικά και νομικά πρόσωπα - γιατρούς, νοσοκομεία του ΕΣΥ, ιδιωτικές κλινικές- υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Υγείας, κ. Μάκης Βορίδης.
Τις λεπτομέρειες για τη λειτουργία των Μονάδων παρουσίασε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα της σχετικής απόφασης.