Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Ο Προκόπης Παυλόπουλος νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 233 ψήφους



Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος διαδέχεται τον Κάρολο Παπούλια, έπειτα από την ονομαστική ψηφοφορία της Τετάρτης στη Βουλή.
Ο πρώην βουλευτής και υπουργός της ΝΔ αποτέλεσε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την Προεδρία, την οποία στήριξαν τόσο οι Ανεξάρτητοι Ελληνες όσο και η Νέα Δημοκρατία.

Ο ανθυποψήφιος, συνταγματολόγος, Νίκος Αλιβιζάτος, που ήταν η πρόταση του Ποταμιού, την οποία στήριξε και το ΠΑΣΟΚ έλαβε 30 ψήφους.
Το ΚΚΕ, από την πλευρά του, πιστό στη διαχρονική στάση του απέναντι στη συγκεκριμένη διαδικασία ψήφισε «παρών», ενώ το ίδιο έπραξε και η Χρυσή Αυγή.
Αναλυτικά η ψηφοφορία:
  • Προκόπης Παυλόπουλος - 233
  • Νίκος Αλιβιζάτος - 30
  • Παρών - 32
  • Απόντες - 5

Ποιοι απουσίαζαν από την ψηφοφορία
Η σημερινή ψηφοφορία είχε πέντε απουσίες, τρεις δικαιολογημένες, αλλά και εκείνη του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος διαφωνεί με την υποψηφιότητα Παυλόπουλου και απείχε από την διαδικασία, και της Ελένης Γαϊτάνη, που ήταν συνειδητή η απουσία της.
Οι άλλοι τρεις απόντες ήταν οι:
  • Σάββας Αναστασιάδης – Οικογενειακό πρόβλημα
  • Αλέκος Κόντος – Βρίσκεται στο εξωτερικό
  • Γιάννης Μιχελογιαννάκης – Ασθένεια
Εκλεισε γρήγορα ένα μέτωπο η κυβέρνηση, αλλά με διαφωνίες
Με τη σημερινή εκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας η κυβέρνηση κλείνει γρήγορα ένα μέτωπο που είναι ανοικτό εδώ και πολύ καιρό (και προκάλεσε και τις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου) και επικεντρώνεται στην σκληρή διαπραγμάτευση με τους εταίρους για συμφωνία πάνω στο ελληνικό πρόγραμμα.
Ωστόσο, το πρόσωπο του Προκόπη Παυλόπουλου έφερε και διαφωνίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, υπήρξαν βουλευτές και στελέχη που δεν συμφώνησαν με την πρόταση Τσίπρα (Λαπαβίτσας, Γλέζος κ.α.).

Πηγή:
iefimerida.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου