Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Κατατέθηκε το αίτημα της Ελλάδας για εξάμηνη παράταση



Εστάλη στο EuroWorking Group το αίτημα για παράταση της συμφωνίας
Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου επιβεβαίωσαν ότι η επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης με την οποία ζητά προς τον Πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Νταισελμπλουμ, την εξάμηνη επέκταση της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης απεστάλη το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο πρώτος που θα διαβάσει το ελληνικό αίτημα είναι ο πρόεδρος του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ.
Το αίτημα ονομάζεται τεχνικά σύμφωνα με το Reuters, ως επέκταση του "master financial assistance facility agreement''.
Από εδώ και πέρα, το Euroworking Group θα συνεδριάσει για να κρίνει αν το ελληνικό αίτημα για παράταση είναι αποδεκτό.
Σε περίπτωση που γίνει δεκτό, θα συγκληθεί έκτακτο Eurogroup, μάλλον με τη μορφή της τηλεδιάσκεψης, όπως έγινε γνωστό χθες.
Ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, πάντως, εξερχόμενος χθες της Βουλής, όπου έγινε η ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η ελληνική πρόταση θα εγκριθεί, μέσω τηλεδιάσκεψης, στη συνεδρίαση του Eurogroup την Παρασκευή.
"Όλες οι ενδείξεις είναι καλές. Στο Euroworking group θα υπάρξει μια κατάληξη που θα ικανοποιεί και την ελληνική πλευρά και τον πρόεδρο του Eurogroup. Την Παρασκευή πιστεύω ότι η ελληνική πρόταση, μέσω τηλεδιάσκεψης, θα εγκριθεί στην συνεδρίαση του Eurogroup", ανέφερε ο υπουργός.
Φωτογραφία: sooc
Πηγη news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου